Header-afbeelding-Verhalen-en-nieuws.jpg Header-afbeelding-Verhalen-en-nieuws.jpg Header-afbeelding-Verhalen-en-nieuws-small.jpg

« Terug

Schrijver zonder woorden

IMGP7561web.jpg03 jul

Heeft u wat woorden over? U klinkt alsof u woorden teveel heeft. Mag ik er een paar lenen? Ik zit er om verlegen. Ik ben een schrijver zonder woorden. Ruim 6000 kilometer, 10 blogs, 14 landen en oneindig veel gezichten later ontdekte ik dat er niet genoeg is. Niet genoeg tijd, niet genoeg ruimte en vooral te weinig woorden. Machteloos en lamgeslagen kwam ik tot de meest gruwelijke ontdekking: Nooit kan ik iets schrijven wat alles kan omvatten. En toen bleef het stil, keek ik voor mij uit, stopte mijn hoofd vol film en muziek en bleef hele dagdelen slapen, om maar niet met dit vernietigende besef wakker te worden. Het is niet genoeg, ík ben niet genoeg.

Ik schrijf me vrij, al jaren achtereen schrijf ik mij vrij. Slechts voor mijzelf, maar met een dieper verlangen dat ik op een dag hetzelfde doe voor hem, voor haar, voor jou. Oneindig veel gezichten die hun stem krijgen in de mijne. Een stukje waarheid, een verhaal, een paar woorden achtereen om aan te spiegelen, te resoneren. Iets geven wat klopt, wat voelt, wat geeft. Niets zo krachtig als het woord, wat creëert en schept, leeft, maar ook alles om zich heen kan laten verkleuren tot zwart aan toe. Hoe krachtig ook, jij en ik zijn haar zwakte, het verhaal is afhankelijk van jou en mij. Van mij die schrijft en van jou die leest, klein, simpel en eenvoudig. En dat maakt me nu juist zo bang.

Want als ik niet genoeg, waarom zou jij dan genoegen nemen met? Woorden verliezen hun kracht als ik ze niet spreek en als jij ze niet hoort. Ik grijp terug, schreeuw zonder woorden en vind mijzelf opnieuw in ritme en klanken. Goddank dat ik niet beter weet en God weet dat ik ze jou gun. Dus schrijf ik mij opnieuw vrij, vrij van angst voor jou, voor mijzelf. Geniet van ieder woord, speel met haar krachten en vertel de verhalen, zelfs al zijn ze incompleet en ben ik nooit genoeg.

Jetske

Labels
Algemeen nieuws
Blogs
Jetske

« Terug

Volg ons!

Facebook Mission on the roadTwitter Mission on the roadYoutube Mission on the roadInstagram Mission on the road

Help ook mee

Per kilometer willen we € 2,50 ophalen voor zending in Europa. Help jij ons verder?

GZB-HGJB-logo.png

Dit is een project van de HGJB en de GZB

Scroll naar boven