Header-afbeelding-Verhalen-en-nieuws.jpg Header-afbeelding-Verhalen-en-nieuws.jpg Header-afbeelding-Verhalen-en-nieuws-small.jpg

« Terug

Blog: Mijn Praag

_MG_4614web.jpg15 jun

Het is windstil in uw hart. Maar zelfs al is de nacht gevallen, u zult niet slapen. Met een warm geel licht accentueert u uw schoonheid en verhult de scherpen randen. Van kruizen die een gruwelijke moord markeren, de imposante kathedraal die zich boven de rest stelt en het bladgoud op stenen apostelen wat dit verschil wil benadrukken. Tot diep in de nacht zou ik hier kunnen zitten, mij hullen in uw stil zwijgen en ademloos kijken. Kijken naar vreemden en bekenden, het publiek wat massaal toestroomt voor het moment dat de dood uw klok doet luiden. Een zacht geroezemoes klinkt over uw brug, daar waar overdag de schilder zijn papier beroert en studenten met ijverige vioolmuziek het oude tot nieuwe hoogte brengen. Daar voelen uw mogelijkheden eindeloos en uw nachten als voor eeuwig.  

Maar pas op Praag, denk om uw kinderen. Door uw aderen, daar waar symmetrie het oog streelt, loopt verraad. Lokken uw zonen, in rood en wit getooid, de verkrachters van uw dochters. Beroven hen van veiligheid en waardigheid, in de achterkamers van uw ogenschijnlijke paradijs. Onder een dekmantel van show en cabaret, zijn zij slechts de attributen voor de sterren die een minzame nacht, een weekend hoogstens, zich onder uw hoede bevinden. Luister mijn Praag en sluit niet uw ogen voor wat het licht niet kan verdragen.

Wacht Praag en aanschouw, zie wat gebeurt als uw kinderen elkaar in de ogen durven zien. Als ze elkaar opzoeken, en met twee of drie om tafel zitten in één van de cafés die u rijk bent. Zich ten midden van hen die niet willen en hen die niet kunnen. Ten midden van valse wimpers en loerende ogen, in vertrouwen durven delen van hun leven, durven dromen aan uw toekomst. Wacht, kijk en omarm. Ik ken uw aard te verhullen, aan het zicht te onttrekken wat liever niet wordt gezien. Maar als hoop zich ontwikkelt, nog breekbaar en onbeduidende klein, wilt u het dan koesteren?

Met een zwierige buiging,
Jetske 

Labels
Algemeen nieuws
Blogs
Jetske

« Terug

Volg ons!

Facebook Mission on the roadTwitter Mission on the roadYoutube Mission on the roadInstagram Mission on the road

Help ook mee

Per kilometer willen we € 2,50 ophalen voor zending in Europa. Help jij ons verder?

GZB-HGJB-logo.png

Dit is een project van de HGJB en de GZB

Scroll naar boven