Header-afbeelding-Verhalen-en-nieuws.jpg Header-afbeelding-Verhalen-en-nieuws.jpg Header-afbeelding-Verhalen-en-nieuws-small.jpg

« Terug

Blog: Op zoek naar de kerk in Europa

GZBdag.jpg12 jun

Uit welke kerk kom jij? Wat is jouw achtergrond? Als je met een christelijke groep jongeren weggaat kun je je adem inhouden tot deze vragen op tafel komen. Niet gek, want waar iemand vandaan komt zegt natuurlijk veel over wie je nú voor je hebt. Ook bij ons zijn de nodige kerkreflecties al gedeeld en onze groep lijkt tot nu toe vrolijk gevarieerd. Zo is er de jongerenwerker van de HGJB, de docent van het Hoornbeeckcollege, de GPW student en… de zoekende christen, aangenaam.

Al ruim drie maanden heb ik de kerk niet meer van binnen gezien, niet omdat ik zo goddeloos ben, maar meer omdat mijn God niet altijd binnen deze vier muren lijkt te passen. Het instituut kerk voelt voor mij niet altijd toereikend en ik kijk uit naar een toekomst waarin ze steeds meer fluïde mag worden. Voor nu had ik mijn beeld opengezet en wachtte ik wat er zou komen als ik niet naar de kerk zou gaan. Tot Mission on the road mijn pad kruiste en ik dus op zoek mag gaan naar de kerk in Europa. “Ik zal je Mijn Kerk laten zien…”

Onze eerste stop: De GZB dag, een kerk op zich waar ze orgel combineerden met pianospel en de mensen massaal hun vlaggetjes inleverden die we op hun stoelen hadden gelegd (hierover hopelijk later meer.) Daarbij vertelden ze vaak iets over zichzelf, vroegen oprecht geïnteresseerd naar onze reis, zeiden ons te genieten en overgoten ons met allerlei soorten zegenwensen. “Wat zijn ze ontzettend lief,” zeiden we tegen elkaar, ietwat overdonderd. Je mag dan je eigen mening hebben over het belang van een rok aan in de kerk en misschien geniet jij niet op dezelfde manier van het gedragen dreunen van het orgel. Maar uiteindelijk gaat het om de mensen ín het rokje en aan de voet van datzelfde orgel. Mensen met een eigen verhaal en vol hartverwarmend enthousiasme over hoe wij als jongeren de kerk in Europa willen ontdekken.

Vandaag zijn we te gast in de kerk van Rostock en ik kijk uit naar wat we hier weer mogen zien, horen en ontdekken over Zijn kerk. De verhalen die deze mensen met zich meedragen. Ik hoop dat je het leuk vindt om juist ook door mijn ogen mee te kijken naar de kerk in Europa. Denk met me mee, laat misschien af en toe wat horen via Facebook en dan ben ik heel benieuwd hoe mijn/ons beeld van “de kerk” er aan het einde van de reis uit ziet.

Met een zwierige buiging,
Jetske

Labels
Algemeen nieuws
Duitsland
Jetske
Vlogs

« Terug

Volg ons!

Facebook Mission on the roadTwitter Mission on the roadYoutube Mission on the roadInstagram Mission on the road

Help ook mee

Per kilometer willen we € 2,50 ophalen voor zending in Europa. Help jij ons verder?

GZB-HGJB-logo.png

Dit is een project van de HGJB en de GZB

Scroll naar boven